contact Ontdek de gevarieerde omgeving in Drenthe en Overijssel

De omgeving

  • Facebook
  • Twitter

Ontdek de gevarieerde omgeving

Karakteristieke boerderij

Met de kano door De Wieden en De Weerribben
Staphorst

Nog altijd behoren de karakteristieke boerderijen en de mensen die in klederdracht lopen tot de cultuur van Staphorst. Het dorp heeft ondanks moderne winkels haar charme niet verloren. Ontdek dit alles tijdens een dorpswandeling en breng vooral een bezoekje aan de museumboerderij (www.museumstaphorst.nl) of het educatieve informatiecentrum de Veldschuur "Bid en Werk" in natuurgebied de Olde Maten.

Staphorster Bos
Een combinatie van prachtige bossen, een kronkelende riviertje de Reest en heel veel afwisselende routes maakt het prachtige Staphorster Bos een ideale plek om heerlijk te wandelen. De kinderen zullen de educatieve Zwartemezen Route en het Belevingspad bijzonder leuk vinden en ook zwemmen in bosvijver de Zwartedennen is een heerlijk idee bij warm weer.

Natuurgebied "De Wieden" en "De Weerribben"
De kop van Overijssel staat bekend om het vele water waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of varen. Prachtige meren, vele slootjes en eindeloze rietlandschappen typeren de omgeving. Giethoorn, het Venetië van het noorden, ligt op fietsafstand van onze boerderij.

Meppel
Een gezellige stad, met een gevarieerd winkelaanbod. U kunt er heerlijk eten en drinken in tal van leuke caf├ęs en restaurants. Bovendien kunt u lekker zwemmen in tropisch zwembad Hesselingen waar bovendien een klimpark is gevestigd.

Zwolle / Kampen
Deze Hanzesteden liggen aan de IJssel en hebben elk hun eigen charme. Zwolle en Kampen hebben verschillende musea en ook een stadtour is erg leuk om te doen. Bovendien hebben beide steden voldoende winkels, restaurants en tal van activiteiten om een heerlijk dagje te vertoeven.

Met kinderen
De kinderen kunnen heerlijk spelen op de boerderij met skelters, steps en in het hooi. Voor een uitstapje kunt u naar Ballorig in Meppel, speelstad Oranje,het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in St. Jansklooster of Wildland Zoo in Emmen. Ook leuk is de Ontdekhoek in Zwolle. Ook zijn er genoeg pretparken in de omgeving: het Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen en Plopsaland Coevorden. Hou je van dinosaurussen dan is er voor de kinderen Dinoland in Zwolle en wie meer van een actieve stijl houdt is er in Meppel een klimpark.

Bekijk hier al onze Bed & Breakfast kamers:

Boerderij Eben Haezer | Postweg 2, 7951KT Staphorst | Telefoon: +31 (0)38 38 66 535 | E-mail: info@boerderijebenhaezer.nl
Boerderij Eben Haezer is uw Bed & Breakfast in de omgeving van Meppel, Zwolle, Kampen, Zwartsluis, Staphorst en Giethoorn.